Jelenleg több mint 10 000 darab saját gyümölcsfánk van

Azt tapasztaltuk, hogy saját termésű gyümölcsből jobb pálinka készülhet, mint abból, amit vásárolunk. Ebből indult ki a gazdaságunk megalapításának ötlete, és jelenleg pálinkafőzdénket gyümölcsöskertek sora öleli körbe.

Cibakházán a talaj és a nagyon magas napos órák száma ideális feltételeket teremt a jó gyümölcsnek. Jelenleg több mint 10 000 darab saját gyümölcsfánk van és ez a szám évről-évre nő. Egy részük még nem fordult termőre, de évről évre többet szüretelünk.Egyik kedvencünk a birs, ami enni nem jó, de elbűvölően finom, és zamatos pálinkának, bár nehezen adja meg magát, ahogy mondani szoktuk. Birsalmafáink száma eléri a 3000 darabot, továbbá nagy számban található még meg a szilva, kajszibarack, cseresznye, meggy és őszibarack.

Gyümölcsöskertünk nagy múltra tekint vissza, így van 7 db több mint 100 éves hatalmas eperfánk is. Csodálatos dolog látni a gyümölcsfák virágzását, a gyümölcsök növekedését és megkóstolni a saját termésű gyümölcsöket, amelyek kiváló alapanyagai lesznek a pálinkáinknak.

Elmondhatjuk, hogy a virágzástól, a szüreten és lepárláson keresztül a palackozásig a legnagyobb gondossággal, a legjobb tudásunkkal, szívvel lélekkel dolgozunk azon, hogy a legfinomabb pálinkát állítsuk elő.


Gyümölcsöskertünk nagy múltra tekint vissza