Üdvözli Önt a Cibakházi Pálinkafőzde

Az igazi titkunk: a pálinka útja már a virágzásánál elkezdődik, mi onnan követjük a gyümölcs útját a palackozásig. Cibakházán, a Tiszazugban, az Alföld legnaposabb részén, saját gyümölcsöskertjeink kincseit pároljuk le Önnek.


Cibakháza különleges hely az Alföld közepén

Tiszazug kistérségben található, bár a Tisza szabályozása miatt már nem közvetlenül az élő folyó partján. Speciális mikroklímájához a Tisza és Körös folyó közelsége is hozzájárul. Itt az alföldi homok és az ártéri hordalékos föld gazdagsága különösen kedvez a gyümölcsnek. Szolnoktól nem messze vagyunk, és a főzde is helyben van.

A napsütéses órák száma itt az egyik legnagyobb az országban, így itt terem az egyik legfinomabb és legédesebb gyümölcs. Ez a magas cukortartalom és ízanyag az alapja a pálinkáinknak, valamint a szaktudás és a korszerű főzéstechnika

.

Saját gyümölcsöskert bemutatása

Azt tapasztaltuk, hogy saját termésű gyümölcsből jobb pálinka készülhet, mint abból, amit vásárolunk. Ebből indult ki a gazdaságunk megalapításának ötlete, és jelenleg pálinkafőzdénket gyümölcsöskertek sora öleli körbe.

Cibakházán a talaj és a nagyon magas napos órák száma ideális feltételeket teremt a jó gyümölcsnek. Jelenleg több mint 10 000 darab saját gyümölcsfánk van és ez a szám évről-évre nő. Egy részük még nem fordult termőre, de évről évre többet szüretelünk.Főzdénk története és technológiája

Az 1980-as évek elején, amikor a törvények lehetővé tették a magán szeszfőzdék létrehozását, az elsők között építettük meg az új, modern szeszfőzdénket. Amikor pálinkafőzdénk 1983-ban megnyitotta kapuit, bérfőzést végeztünk 2 db kisüsti lepárló berendezésünkön.

Ebben az évben helyeztünk üzembe egy egyedi, saját tervezésű lepárló berendezést, amely ötvözi a több mint 30 éves tapasztalatainkat a modern kor vívmányaival. A teljesen számítógép vezérlésű, új berendezésünk 3 lepárlási technológiájú pálinka előállítására képes.

1 / 18
36

év

Tapasztalattal készítjük pálinkáinkat

18

fajta gyümölcsből

Készítjük pálinkáinkat az Ön megelégedésére

27

hektáron gazdálkodunk

Saját gyümölcsöst tartunk fent

100

% gyümölcsből

Készítjük